– Wat zijn de kosten van een watersportverzekering?

Om met een gerust hart met uw boot het water op te gaan is het verstandig om een watersportverzekering af te sluiten. Want mocht er zich onverhoopt iets voordoen, dan weet u dat u zich met een watersportverzekering geen zorgen hoeft te maken. Vanzelfsprekend wilt u voordat u een watersportverzekering afsluit, eerst weten welke kosten er aan de verzekering verbonden zijn. Per verzekeringsmaatschappij is het verschillend welke prijzen er worden gehanteerd. De kosten van uw premie zijn afhankelijk van een aantal factoren die hieronder uitgebreid worden beschreven. De exacte hoogte van uw premie kunnen wij aan de hand hiervan voor u berekenen.

De hoogte van uw premie is afhankelijk van:

Het type vaartuig

De premie die u uiteindelijk betaalt hangt af van het type vaartuig dat u wilt verzekeren. U kunt een keuze maken uit de volgende vaartuigen:

* Motorboot

* Zeilboot

* Speedboot

* Open catamaran

* Sloep

* Platbodem

* Rubberboot

* Jetski

Het bouwjaar van uw vaartuig

Het bouwjaar van uw voertuig bepaalt de uiteindelijk premie die u moet betalen.

De lengte van uw vaartuig in meters

De hoeveelheid meters van uw vaartuig beïnvloeden de uiteindelijke premie.

De waarde van uw vaartuig inclusief motor

Het is van belang dat u weet wat de waarde is van uw vaartuig op het moment van het afsluiten van de verzekering. De waarde dient tevens de waarde van de binnen- of buitenboordmotor te bevatten.

Heeft uw vaartuig een motor?

Deze kunt met een simpele te ja of te nee beantwoorden.

Wat is het dekkingsgebied?

1. Nederland Basis
Uw boot is verzekerd voor de vaart en het verblijf op alle Nederlandse binnenwateren met uitzondering van de kustwateren, Waddenzee, Dollard, Eems, Westerschelde, IJsselmeer, Markermeer, de gemeenten Saba, Bonaire, en Sint Eustacius (Statia).

2. Nederland Uitgebreid
Uw boot is verzekerd voor de vaart en het verblijf op alle Nederlandse binnenwateren en op zee tot 20 zeemijlen uit de kust van Nederland met uitzondering van de gemeenten Saba, Bonaire, en Sint Eustacius (Statia).

3. Europese binnenwateren
Uw verzekering is van kracht voor de vaart en het verblijf op alle Europese binnenwateren en op zee tot 20 zeemijlen uit de kust van het vaste land, exclusief Zwarte Zee.

Ligplaats
Indien u uw boot binnen de stadsgrenzen van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht heeft liggen, dan is deze uitsluitend in een bewaakte jachthaven verzekerd tegen diefstal en beschadiging.

Schadevrije jaren

Wat zijn schadevrije jaren?
Voor ieder jaar dat u geen schade claimt, bouwt u een schadevrij jaar op. Zo bouwt u tijdens de looptijd van uw bootverzekering schadevrije jaren op. Hoe meer schadevrije jaren u opbouwt, des te meer korting u krijgt op de premie.

Heeft u in het verleden eerder een bootverzekering gehad bij een andere verzekeraar?
Als dit het geval is, tellen deze schadevrije jaren ook mee. Van uw huidige verzekeraar ontvangt u een verklaring met daarop het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd.

Heeft u in het verleden wel schade geclaimd?
Heeft u in het verleden wel eens schade geclaimd maar had u nog onvoldoende schadevrije jaren opgebouwd? Dan is het mogelijk dat u uitkomt op een negatief aantal vrije jaren. Dan zou het kunnen zijn dat u per claim waarschijnlijk 1 of meer jaren schadevrije jaren achteruit bent gegaan. Mogelijk heeft u daardoor een negatief aantal schadevrije jaren.

Wat is no-claimkorting?
De no-claimkorting is de premiekorting die u naar aanleiding van het aantal schade vrije jaren krijgt.

 

Contact & klantenservice

Wanneer u specifieke vragen heeft met betrekking tot uw huidige bootverzekering, of graag uw verzekering wilt oversluiten via Allewatersportverzekeringen.nl, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

>> Hoe bepaal ik de dagwaarde van mijn boot?

>> Hoe kan ik mijn boot in het buitenland verzekeren?

>> Tegen welk bedrag is de inboedel verzekerd?

>> Wat zijn de beveiligingseisen om voor diefstal verzekerd te zijn?

>> Ben ik verplicht om voor mijn open (zeil)boot een verzekering af te sluiten?

>> Kan ik mijn boot verzekeren tegen schade en diefstal in de randstad?

>> Ben ik verzekerd wanneer ik mijn boot verhuur of uitleen?

>> Hoe zit het met verschillende dekkingsvormen?

>> Tegen welk bedrag is mijn bijboot meeverzekerd?

>> Varen in het buitenland: buitenland certificaat aanvragen?