Bereken uw korting


Toon besparing
Zeilbootverzekering afsluiten

Een goedkope zeilbootverzekering afsluiten doet u bij Allewatersportverzekeringen.nl. Voor onafhankelijk watersportverzekeringen vergelijken en uw bootverzekering online afsluiten, bent u bij ons aan het juiste adres. Welke dekking u ook nodig heeft, wij helpen u met het kiezen van de bootverzekering die bij u past.

De keuze in online watersportverzekeringen is enorm. Daarom helpen wij u grag op weg. Met een paar klikken kunt u alle bootverzekeringen vergelijken. Een bootverzekering afsluiten gaat daarna net zo eenvoudig. En met Allewatersportverzekeringen.nl als uw tussenpersoon, bent u in goede handen. Voor vragen over uw pleziervaartuigverzekering kunt u bij ons terecht.

 

zeilbootverzekering afsluiten aweve

Wat is een zeilschip?

In tegenstelling tot een zeilboot, is een zeilschip doorgaans geen pleziervaartuig. Zeilschepen worden voornamelijk gebruikt voor het vervoeren van passagiers of een vracht. Een zeilschip bestaat uit bepaalde onderdelen die bij een zeilboot meestal ontbreken. Zo bestaat het zeilschip uit onder andere een romp en een zwaard. Heeft een zeilschip twee of drie rompen, dan valt deze onder een catamaran of een trimaran. Een catamaran en een trimaran vallen in de meeste gevallen wel onder pleziervaartuigen.

 

Wat is een zeilboot?

Het verschil tussen een schip en een boot is vaak moeilijk uit te leggen. Het zit hem vooral in de afmetingen. Een zeilschip is aanzienlijk groter dan een zeilboot. Maar buiten dat, kunnen de verschillen tussen zeilschepen en zeilboten soms in elkaar overlopen.
Een zeilboot is een kleiner formaat van een zeilschip. Beide bewegen voort op windkracht. Een zeilboot heeft een of meerdere masten waar het zeil/de zeilen aan bevestigd zijn. Er zijn verschillende typen zeilboten met twee masten, onder andere de kits, jol en schoener.

 

Zeilwedstrijden

Voor zeilwedstrijden zijn er strenge eisen verbonden aan de zeilboot. Zo worden zeilboten worden in verschillende klassen geplaatst. Dit is afhankelijk van de lengte, het gewicht en het zeiloppervlak. Al sinds de eerste editie van de Olympische Spelen in 1896 is zeilen onderdeel van het programma. Helaas werd in 1896 het onderdeel al afgelast vanwege slechte weersomstandigheden.

 

Een verzekering afsluiten voor uw zeilboot

Een zeilboot is een pleziervaartuig. Zeilen is een erg weersafhankelijke sport en kan gevaarlijk zijn onder extreme omstandigheden. Een goede online zeilbootverzekering afsluiten kan hoge kosten voor schade uitsluiten. Allewatersportverzekeringen.nl. kan voor u snel zeilbootverzekeringen vergelijken. Kom niet voor verrassingen te staan en verzeker uw zeilboot tegen schade. Wilt u uw zeilboot naast schade aan een ander, of ook voor schade aan uw eigen boot verzekeren? Kies dan voor een van de Casco Watersportverzekeringen. Bij Allewatersportverzekeringen.nl kunt u alle bootverzekeringen vergelijken. Van eenvoudige standaard bootverzekeringen tot uitgebreide dekkingen die naadloos aansluiten bij uw wensen. Kies uit een van de volgende dekkingen:

 

  • – Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
  • – WA/Brand
  • – WA/Diefstal
  • – WA/Brand en diefstal
  • – WA/Casco
  • – WA/Casco +

Welke dekking past bij u?

Wij maken het gemakkelijk voor u. Vergelijk snel, eenvoudig en onafhankelijk alle bootverzekeringen met elkaar op Allewatersportverzekeringen.nl. Wij laten u de beste en goedkoopste bootverzekeringen zien. Wilt u bijvoorbeeld online een zeilbootverzekering afsluiten? Met een paar klikken is het geregeld. Uw boot is goed verzekerd en u kunt zorgeloos genieten van de zeilsport.

 

Contact & klantenservice

Voor vragen over uw zeilbootverzekering kunt u bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag. Hier beneden vindt u een overzicht van onze andere watersport verzekeringen: