Bereken uw korting


Toon besparing
Alle Watersportverzekeringen

Welkom op Allewatersportverzekeringen.nl, De plek waar u onafhankelijk alle bootverzekeringen online kunt vergelijken en afsluiten met 10% korting. Nederland is een waterland. Het aanbod in bootverzekeringen (ook wel pleziervaartuigverzekeringen) in Nederland is daarom enorm. Om te voorkomen dat u door de bomen het bos niet meer ziet, helpen wij u graag een handje.

Of u nu een open boot, een woonboot, of een luxe jacht heeft, bij Allewatersportverzekeringen.nl vindt u wat u zoekt. Een ruim aanbod in pleziervaartuigverzekering in een breed scala van prijsklassen. Wij begrijpen dat u waar voor uw geld wilt, of u nu een goedkope bootverzekering zoekt, of de meest uitgebreide verzekering voor uw pleziervaartuig. U staat aan het roer; wij vergelijken alle bootverzekeringen en u kiest de verzekering die het beste bij u past.

 

Is een bootverzekering verplicht?

Voor de meeste vaartuigen in Nederland is een bootverzekering verplicht. Net als bij auto’s geldt voor pleziervaartuigen een minimale dekking voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). U kunt natuurlijk ook kiezen voor een uitgebreidere dekking voor diefstand en/of brand, of een complete casco dekking. De keuze is aan u.

Bij de meeste verzekeringen kunt u kiezen uit de volgende dekkingen:

WA
WA + diefstal
WA + brand
WA + diefstal en brand
WA casco
WA casco +

Al voor een paar euro per maand heeft u een goede bootverzekering. U wilt natuurlijk niet te veel geld uitgeven als u maar een paar keer per jaar het water op gaat. Houd wel het risico van uw vaartuig in gedachte en natuurlijk uw eigen vaardigheden.

Wanneer is een vaarbewijs verplicht?

    • > Boten die sneller kunnen dan 20 kilometer per uur

 

    • > Boten met een lengte van 15 tot 20 meter

 

    • > Schepen voor bedrijfsmatig gebruik met een lengte tussen 15 en 20 meter

 

Boten die sneller kunnen dan 20 kilometer per uur. Motorboten, jetski’s en waterscooters die sneller kunnen varen dan 20 kilometer per uur dienen bestuurd te worden door een persoon met een vaarbewijs. Ook rubberboten kunnen onder deze categorie vallen.

Het gaat er dus om hoe snel de boot kan varen, niet hoe snel u met de boot vaart, of het aantal PK’s van de boot. Als de boot met één persoon aan boord harder gaat dan 20 kilometer per uur, is een vaarbewijs verplicht. Varen zonder vaarbewijs met een boot die harder kan dan 20 kilometer per uur kan u een boete van €550,- opleveren.

Let op: vaart u zonder vaarbewijs met een boot die harder kan dan 20 kilometer per uur, en veroorzaakt u een ongeluk of schade, dan vergoedt de verzekering de schade niet.

Boten met een lengte van 15 tot 20 meter

Als uw boot niet sneller kan dan 20 kilometer per uur, maar langer is dan 15 meter, heeft u een vaarbwijs nodig.

Schepen voor bedrijfsmatig gebruik

Bepaalde schepen met een lengte tussen 15 en 20 meter voor bedrijfsmatig gebruik, moeten bestuurd worden door een persoon met een vaarbewijs. Denk hierbij aan rondvaartboten, sleep- of duwboten.

Geen vaarbewijs?

Boten die buiten deze categorieën vallen behoeven officieel geen vaarbewijs. Toch is het verstandig om een vaarbewijs te halen. Alleen op deze manier beschikt u over kennis van veiligheidsmaatregelen en vaarregels.

Goedkope bootverzekering afsluiten

Allewatersportverzekeringen.nl is uw betrouwbare tussenpersoon. Wij kunnen voor u alle goedkope bootverzekeringen vergelijken. Heeft u een vraag, neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Of u nu een kleine sloep heeft voor de grachten, of een zeewaardig zeiljacht voor de oceanen, bij Allewatersportverzkeringen verzorgen wij voor u een bootverzekering op maat. Hier treft u uitleg over de verschillende verzekeringen van de diverse soorten pleziervaartuigen die wij voor u kunnen over- of afsluiten.

Contact & klantenservice

Als u hulp nodig heeft bij het aanvragen van uw bootverzekering, neem dan gerust contact met ons op.