Bereken uw korting


Toon besparing
Woonbootverzekering afsluiten

Wonen op een woonboot is uniek. Het geeft een gevoel van vrijheid en brengt u dichter bij de stad of de natuur. Als u op een woonboot woont krijgt u te maken met ander soort risico’s dan wanneer u in een huis op het land woont. Daarom is het belangrijk om een goede woonbootverzekering te hebben. Woonbootverzekeringen vergelijken doet u bij Allewatersportverzekeringen.nl.

Wij maken het graag gemakkelijker voor u. Want door al die verschillende aanbieders in bootverzekeringen, ziet u door de bomen het bos niet meer. Allewatersportverzekeringen.nl neemt werk uit handen. Snel en onafhankelijk woonbootverzekeringen vergelijken is zo gebeurt. En wilt u daarna een woonbootverzekering online afsluiten, dan is dit binnen een paar klikken geregeld.

 

woonboot-verzekering-aweve

De woonboot

Boten zijn gemaakt om mee te varen, maar niet alle vaartuigen zijn gemaakt om op te wonen. Zover we weten wordt er al vanaf 1652 gesproken van woonboten in Amsterdam. Maar vanaf de jaren vijftig werd de woonboot pas een van de vele gezichten van Amsterdam.

In Nederland kennen we de volgende soorten woonboten:

  • Ark
  • Schark
  • Woonschip

Woonarkverzekering

Een ark is een type woonboot welke ongeschikt is om te varen door de verzwaarde onderkant die dienst doet als extra stabiliteit. Dat de woonark niet geschikt is om te varen wil niet zeggen dat de ark niet verplaatst kan worden. Hiervoor kan een sleepdienst ingehuurd worden.

Schark

Een schark is meestal een binnenvaartschip dat niet meer bruikbaar is voor zijn functie. Qua uiterlijk lijken ze veel op een ark, maar de constructie is anders. Een schark behoeft veel onderhoud; een keer in de vijf jaar moet de schark naar een werf gesleept worden voor onderhoud.

Woonschipverzekering

Ook een woonschip is een uit de vaart genomen binnenvaartschip. Woonnschepen onderscheiden zich van scharken door de uiterlijke kenmerken; vaak zijn het historische schepen of zelfs monumenten die in stand gehouden worden door de bewoners. In enkele gevallen kunnen deze woonschepen nog varen. Hoewel een woonschip qua uiterlijk aantrekkelijker is dan een ark of een schark, neemt deze enorm veel plaats in beslag. Ondanks het formaat geven de voorkeur aan een woonschip, vanwege hun karakteristieke voorkomen.

Een verzekering afsluiten voor uw woonboot

Sluit een verzekering af voor uw woonboot zodat u zorgeloos kunt wonen op het water. Bij Allewatersportverzekeringen.nl kunt u alle bootverzekeringen vergelijken. Van eenvoudige standaard woonbootverzekeringen tot uitgebreide dekkingen die naadloos aansluiten bij uw wensen. Sluit bij uw woonbootverzekeing ook een inboedelverzekering af, zodat uw bezittingen verzekerd zijn tegen schade of diefstal. U kunt uw woonboot op verschillende manieren verzekeren:

  • – Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
  • – WA/Brand
  • – WA/Diefstal
  • – WA/Brand en diefstal
  • – WA/Casco
  • – WA/Casco +

Welke dekking past bij u?

Wij maken het gemakkelijk voor u. Snel, eenvoudig en onafhankelijk alle bootverzekeringen vergelijken Allewatersportverzekeringen.nl. Wij laten u de beste en goedkoopste bootverzekeringen zien. Wilt u online een woonbootverzekering afsluiten? Met een paar klikken is het geregeld. Geniet van uw vrijheid op het water met een goede pleziervaartuigverzekering via Allewatersportverzekeringen.nl.

Contact

Ook voor vragen over uw woonbootverzerzekering kunt u bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag. Hier beneden vindt u een overzicht van onze andere watersportverzekeringen.