Bereken uw korting


Toon besparing
Speedbootverzekering afsluiten

 

Niet varen, maar vliegen over het water. Dát is de ultieme ervaring op een speedboot. Heeft u al een speedbootverzekering? Allewatersportverzekeringen.nl zet alle goedkope speedbootverzekeringen voor u op een rij. U kunt eenvoudig speedbootverzekerlingen vergelijken. Allewatersportverzekeringen.nl doet het werk, u kiest de verzekering die het beste bij u past.

Een online bootverzekering afsluiten was nog nooit zo gemakkelijk. Met een paar klikken is het geregeld. Allewatersportverzekeringen.nl is uw tussenpersoon, dus u bent in goede handen. Voor vragen over uw verzekering kunt u bij ons terecht.

 

speedbootverzekering-aweve

 

Speedboot

Een speedboot is een zogeheten sportboot. Het draait om snelheid, kick, adrenaline, maar boven alles: veiligheid. Door het vermogen halen speedboten hoge snelheden. Ze worden als het ware uit het water getild waardoor de waarverplaatsing en dus de weerstand steeds kleinder wordt. Sommige speedboten kunnen een maximumsnelheid van maar liefst 260 kilometer per uur halen. Tenzij u James Bond heet, heeft u een goede speedbootverzekering nodig.

 

Een speedboot valt onder de categorie open boot. Het uiterlijk van een speedboot is gestroomlijnd, alles is gebouwd op snelheid. Het vermogen van de motor van de speedboot is daarom misschien wel het belangrijkste onderdeel. Een speedboot met een kajuit wordt een sportcruiser genoemd.

 

Skiboot

Een skiboot is een soort speedboot die ontworpen is voor het veilig vooruittrekken van waterskiërs en wakeboarders. Skiboten hebben altijd een binnenboordmotor. Het zwaartepunt van een skiboot ligt meestal lager dan bij normale speedboten. Hierdoor liggen ze een stuk stabieler in het water.

 

Iedere soort speedboot moet voorzien zijn van een dodemansknop. Aan de dodemansknop zit een koord bevestigd dat om de pols gedaan moet worden tijdens het varen. In geval van nood, bij bijvoorbeeld kapseizen, trekt het koord achter de dodemansknop vandaan en valt de motor direct stil. Zo wordt voorkomen dat de speedboot ongecontroleerd doorvaart.

 

Draag tijdens het varen op een speedboot altijd een reddingsvest. Ongeacht of u een goede zwemmer bent of niet, kapseizen met hoge snelheid is levensgevaarlijk. Bij een aanvaring of ongeval zal door de verzekering gecontroleerd worden of u het dodemanskoord om uw pols had en een reddingsvest droeg. We klinken liever niet als de strenge leermeester, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.

 

Uw speedboot verzekeren?

Nu we de veiligheid uitvoerig besproken hebben, wilt u uw speedboot natuurlijk goed verzekeren. Bij Allewatersportverzekeringen.nl kunt u snel en onafhankelijk speedbootverzekeringen vergelijken. Voor een paar euro per maand heeft u al een goedkope speedbootverzekering. Sluit nu een pleziervaartuigverzekering af voor uw speedboot zodat u zorgeloos kunt genieten op het water. Wilt u uw speedboot verzekeren voor alleen voor schade aan een ander? Of neemt u liever het zekere voor het onzekere en verzekert ook liever voor schade aan uw eigen boot? Bij Allewatersportverzekeringen.nl kunt u alle bootverzekeringen vergelijken. Van eenvoudige standaard bootverzekeringen tot uitgebreide dekkingen die naadloos aansluiten bij uw wensen. U kunt uw boot op verschillende manieren verzekeren:

 

  • – Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
  • – WA/Brand
  • – WA/Diefstal
  • – WA/Brand en diefstal
  • – WA/Casco
  • – WA/Casco +

Welke dekking past bij u?

Wij maken het gemakkelijk voor u. Snel, eenvoudig en onafhankelijk alle bootverzekeringen vergelijken Allewatersportverzekeringen.nl. Wij laten u de beste en goedkoopste bootverzekeringen zien. Wilt u online een speedbootverzekering afsluiten? Met een paar klikken is het geregeld.

 

Contact & klantenservice

Ook voor vragen over uw speedbootverzerzekering kunt u bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.