Bereken uw korting


Toon besparing
Jetskiverzekering afsluiten

Snelheid, fun en niet bang voor water: de jetski ten voeten uit. In de meeste landen in Europa is een jetskiverzekering verplicht. Zoek daarom een goedkope jetskiverzekering uit op Allewatersportverzekeringen.nl. Eenvoudig en snel jetskiverzekeringen vergelijken en online afsluiten is zo geregeld. U kunt meteen zonder zorgen het water op.

Jetski’s komen veel voor in populaire vakantie-oorden. Maar het is natuurlijk vee leuker om zelf een jetski te bezitten. Een jetski is een pleziervaartuig (en daarvoor gelden dezelfde voorwaarden als bij een bootverzekering) en omdat u gebruik zult maken van openbare wateren is een jetskiverzekering afsluiten verstandig. Allewatersportverzekeringen.nl helpt u op weg.

 

jetski-verzekering-aweve

Jetski’s en waterscooters

Een jetski en waterscooter lijken een en dezelfde soort, maar niets is minder waar. Het besturen van een jetski heeft meerdere mogelijkheden dan het besturen van een waterscooter. Zo kunt u de jetski staand besturen door de beweegbare stuurarm. Een waterscooter daarentegen dient zittend bestuurd te worden.

Waterscooters en jetski’s werken op waterjetmotor. Aan de voorkant van het vaartuig zit een pomp die het water aanzuigt en aan de achterkant met grote kracht uitperst. Door het verschil in druk kunnen deze pleziervaartuigen hoge snelheden halen.

Waterscooters kunnen uitgerust zijn met meerdere zitplaatsen. Soms kunt u zelfs met vier personen op een waterscooter; plezier voor de hele familie. Zorg ervoor dat u en uw passagiers altijd een reddingsvest dragen.

Waterscooters en jetski’s zijn uitgerust met een dodemansknop. Dit is een koord dat u om uw pols doet voordat u gaat varen. Op het moment dat u omkiept of door de snelheid van uw vaartuig geslingerd wordt, trekt u door middel van het koord aan de dodemansknop die ervoor zorgt dat de motor meteen stilvalt. Op deze manier loopt u niet het risico overvaren te worden door uw eigen vaartuig, en kan de jetski of waterscooter niet ongecontroleerd verder varen.

 

Vaarbewijs

Voor het besturen van een jetski of waterscooter heeft u officieel een vaarbewijs nodig. Als u een waterscooter of jetski huurt aan zee, heeft u meestal geen vaarbewijs nodig. U moet in de meeste gevallen een formulier ondertekenen waar u verklaart dat u het vaartuig op geheel eigen risico bestuurd, zodat de verhuurder niet aansprakelijk is voor ongevallen.

Verplichtingen samengevat:

 

  • – vaarbewijs
  • – verzekering
  • – reddingsvest
  • – brandblusser aan boord

 

Online een jetski of waterscooter verzekeren

Nu we de veiligheid uitvoerig besproken hebben, wilt u uw jetski natuurlijk goed verzekeren. Bij Allewatersportverzekeringen.nl kunt u snel en onafhankelijk jetskiverzekeringen vergelijken. Voor een paar euro per maand heeft u al een goedkope jetskiverzekering. Sluit nu een pleziervaartuigverzekering af voor uw jetski of waterscooter zodat u zorgeloos kunt genieten op het water. Wilt u uw jetski verzekeren voor alleen voor schade aan een ander? Of neemt u liever het zekere voor het onzekere en verzekert ook liever voor schade aan uw eigen boot? Bij Allewatersportverzekeringen.nl kunt u alle bootverzekeringen vergelijken. Van eenvoudige standaard bootverzekeringen tot uitgebreide dekkingen die naadloos aansluiten bij uw wensen. U kunt uw jetski op verschillende manieren verzekeren:

 

  • – Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
  • – WA/Brand
  • – WA/Brand en diefstal- WA/Casco
  • – WA/Casco +

Welke dekking past bij u?

Wij maken het gemakkelijk voor u. Snel, eenvoudig en onafhankelijk alle bootverzekeringen vergelijken Allewatersportverzekeringen.nl. Wij laten u de beste en goedkoopste jetskiverzekeringen zien. Wilt u online een jetskiverzekering afsluiten? Met een paar klikken is het geregeld.

 

Contact & klantenservice

Ook voor vragen over uw jetskiverzerzekering kunt u bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.