Bereken uw korting


Toon besparing
Motorbootverzekering afsluiten

Bent u in het bezit van een motorboot? Dan hoort daar een goede verzekering bij. Waarschijnlijk wilt u gewoon zo snel mogelijk het water op en genieten van uw boot. Vergelijk bootverzekeringen daarom bij Allewatersportverzekeringen.nl. Wij zoeken de beste en goedkoopste bootverzekering voor u. Met extra 10% korting!

 

Motorbootverzekeringen

 

Uw motorboot verzekeren kan eenvoudig en snel online. Maar voordat u een bootverzekering afsluit, wilt u natuurlijk zeker weten dat u de goedkoopste verzekering heeft, met de beste voorwaarden. Allewatersportverzekeringen.nl vergelijkt alle pleziervaartuigverzekeringen onafhankelijk en geeft u advies over de beste verzekering voor de laagste prijs.

Wat is een motorboot?

Een motorboot wordt, het woord zegt het al, aangedreven door een motor. Aan de achterkant van de boot zit een schroef bevestigd die de boot onderwater voortstuwt. Bij kleinere motorboten zit aan de motor een hendel bevestigd waarmee de boot in de gewenste richting gestuurd kan worden. Bij grote motorboten zoals bijvoorbeeld speedboten, is er een stuur of een roer bevestigd waarmee gestuurd wordt.

Snelle motorboot

Zodra de motorboot sneller kan varen dan 20 kilometer per uur, wordt er gesproken van een snelle motorboot. De grootte of het vermogen van de boot is hierbij niet van belang, het gaat puur om de snelheid. Een klein bootje dat sneller kan varen dan 20 kilometer per uur, valt dus ook onder een snelle motorboot. Een verzekering afsluiten voor uw snelle motorboot kan natuurlijk ook gewoon bij Allewatersportverzekeringen.nl.

Aanvullende eisen voor een snelle motorboot

Bij een hogere vaarsnelheid horen (helaas) ook meer risico’s. Daarom zijn er extra vereisten nodig om uw snelle motorboot zo veilig mogelijk te maken. We zetten ze voor u op een rij.

 

 • > De motorboot moet voorzien zijn van een dodemansknop
 • > Bestuurder is verplicht in het bezit te zijn van een vaarbewijs
 • > De motorboot moet geregistreerd zijn en voorzien van een registratieteken
 • > Iedere opvarende van de motorboot is verplicht een reddingsvest te dragen
 • > De motorboot moet voorzien zijn van een brandblusser van minimaal twee kilo

Langzame motorboot

Voor het besturen van een motorboot die niet sneller kan varen dan 20 kilometer per uur, heeft u geen vaarbewijs nodig. Deze boot hoeft niet geregistreerd te zijn en een dodemansknop en brandblusser zijn overbodig. Hoewel het dragen van een reddingsvest in dit geval niet verplicht is, is het wel verstandig.

Verzekering afsluiten voor uw motorboot

Wilt u uw motorboot tegen alleen voor schade aan een ander, of ook voor schade aan uw eigen boot verzekeren? Bij allewatersportverzekeringen kunt u alle bootverzekeringen vergelijken. Van eenvoudige standaard bootverzekeringen tot uitgebreide dekkingen voor uw boot. U kunt uw boot op verschillende manieren verzekeren:

 

 • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
 • WA/Brand
 • WA/Diefstal
 • WA/Brand en diefstal
 • WA/Casco
 • WA/Casco +

Welke dekking past bij u?

Wij maken het gemakkelijk voor u. Vergelijk snel, eenvoudig en onafhankelijk alle bootverzekeringen met elkaar op allewatersportverzekeringen.nl. Wij laten u de beste en goedkoopste bootverzekeringen zien. Wilt u bijvoorbeeld online een motorbootverzekering afsluiten? Met een paar klikken is het geregeld. Uw boot is goed verzekerd en u kunt zorgeloos genieten op het water.

Contact & klantenservice

Als u hulp nodig heeft bij het kiezen van een goedkope bootverzekering, neem dan gerust contact met ons op. Andere watersportverzekeringen vindt u hier: