Bereken uw korting


Toon besparing
Rubberbootverzekering (RIB) afsluiten

Maakt u vele uren op het water met uw rubberboot, dan is het verstandig om een rubberbootverzekering af te sluiten. Geen zorgen, een verzekering voor uw boot afsluiten is zo gebeurd. Allewatersportverzekeringen.nl neemt namelijk het werk uit handen. Wij vergelijken alle rubberbootverzekeringen en stellen u de beste en goedkoopste bootverzekeringen voor in een gratis offerte.

Een verzekering voor uw boot afsluiten doet u vanuit uw luie stoel. Met een paar klikken is het geregeld. Wij vergelijken onafhankelijk alle bootverzekeringen. U kiest de verzekering die het beste bij u past. Welke dekking u ook kiest, Allewatersportverzekeringen.nl zet alle opties voor u op een rij. U kiest zelf welke rubberboot verzekering het beste bij u past. Uw bootverzekering afsluiten doen wij. Als uw tussenpersoon kunt u met vragen altijd bij ons terecht.

 

rubberboot-rib-verzekering afsluiten aweve

Wat is een rubberboot?

Een rubberboot, of opblaasboot wordt doorgaans van een materiaal gemaakt dat lucht vasthoudt waardoor de boot op het water ligt. Niet te verwarren met een Rigid Inflatable Boat (RIB), een boot die in het water ligt. De bodem is gemaakt van een soepel materiaal dat eventueel aangevuld kan zijn met hout of aluminium voor versteviging. Dankzij de soepele bodem kan een rubberboot in de meeste gevallen opgevouwen worden en is daardoor gemakkelijk op te bergen.

Wat is een Rigid Inflabable Boat (RIB)?

Een RIB is een opblaasbare boot met een vaste bodem. Deze boot is uitgerust met een harde romp en harde rubberen opblaasbare buizen aan de zijkanten. Omdat RIB boten niet op het water, maar in het water drijven, verzetten ze meer weerstand en zijn over het algemeen een stuk stabieler. Dit soort boten wordt ingezet door onder andere de brandweer en politie en voor reddingsacties te water. Door de vaste constructie van de boot kan een RIB niet opgevouwen worden.

Wanneer een rubberboot verzekeren

Een verzekering voor een rubberboot is niet verplicht. Maar als u een ongeval veroorzaakt met uw boot en schade toebrengt aan een ander, kan dit flink in de kosten lopen. Daarom is het verstandig om uw boot minimaal WA te verzekeren. Met een WA bootverzekering bent u verzekerd voor de schade die u aan een andere partij toebrengt.

Een uitgebreide dekking voor uw rubberboot is natuurlijk ook mogelijk. U kunt verschillende dekkingen kiezen waardoor schade aan uw eigen boot ook verzekerd is. Maakt u veel uren op het water, dan is een uitgebreide bootverzekering zeker aan te raden.

Uw rubberboot verzekeren

Uiteraard beslist u zelf welke dekking het beste bij u past. Bij Allewatersportverzekeringen.nl kunt u alle bootverzekeringen vergelijken. Van eenvoudige standaard bootverzekeringen tot uitgebreide dekkingen. U staat aan het roer; kies uit de volgende dekkingen voor uw pleziervaartuig:
– Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
– WA/Brand
– WA/Diefstal
– WA/Brand en diefstal
– WA/Casco
– WA/Casco +

Welke dekking past bij u?

Wij maken het gemakkelijk voor u. Vergelijk snel, eenvoudig en onafhankelijk alle bootverzekeringen met elkaar op Allewatersportverzekeringen.nl. Wij laten u de beste en goedkoopste bootverzekeringen zien. Uw rubberboot kan via ons verzekerd worden, zodat u zorgeloos kunt genieten op het water.

Contact & klantenservice

Ook voor vragen over uw rubberbootverzekering kunt u bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.