Bereken uw korting


Toon besparing
Sloepverzekering afsluiten

Sluit nu eenvoudig en snel een goedkope sloepverzekering af bij Allewatersportverzekeringen.nl. Wij vergelijken onafhankelijk alle bootverzekeringen. Een WA dekking of een uitgebreide sloepverzekering, bij ons vindt u wat u zoekt. En u krijgt altijd 10% op de verzekering die u afsluit.

 

sloepverzekering-afsluiten-aweve

 

Met een paar klikken kunt u alle bootverzekeringen vergelijken. Een bootverzekering afsluiten gaat daarna net zo eenvoudig. En met Allewatersportverzekeringen.nl als uw tussenpersoon, bent u in goede handen. Voor vragen over uw verzekering kunt u bij ons terecht.

Wat is een sloep?

Een sloep is een typisch Nederlandse boot en in alle soorten en maten verkrijgbaar. Een sloep wordt vaak meegevoerd op een groot schip om ingezet te worden als reddingsboot. Maar naast een reddingssloep zijn er veel andere soorten sloepen in de omloop. We noemen enkele voorbeelden.

Werksloep

De werksloep, ofwel marinesloep werd meegevoerd op de zeilschepen van de marine. De grootste marinesloep in Nederland is de Barkas. Momenteel worden Barkassen voornamelijk voor recreatie gebruikt. Ze zijn te herkennen aan de felrode- of blauwe kabelrand en de zwarte romp. Door hun formaat hebben ze een groot vaarwater.

Werksloepen zoals de Barkas werden voor verschillende doeleinden gebruikt. Anker, buitenwerks onderhoud en zelfs als sleepboot voor het zeilschip bij windstilte. Naast de Barkas werden hiervoor de kleinere formaten zoals de Kapiteinschaloup, de Labberlot en de Jol gebruikt.

Vissloep

In 1817 werden de vissloepen in Nederland ingevoerd voor de kabeljauw-, schelvis-, en haringvangst. De vissloepen waren voorzien van een bun, een comparitment op de sloep dat rechtstreeks in verbinding is met het buitenwater voor het vershouden van de vis.

Moderne sloep

Of ze officieel tot de sloepencategorie behoren is te betwisten, maar tegenwoordig worden er veel scheepjes ontworpen en gebouwd naar het uiterlijke ontwerp van de originele sloep. Deze boten worden over het algemeen van polyester gemaakt in plaats van hout of staal. Polyester is eenvoudig te fabriceren met een mal waardoor een hoge productie mogelijk is.

Een verzekering afsluiten voor uw sloep

Sluit een verzekering af voor uw sloep zodat u zorgeloos kunt genieten op het water. Wilt u uw sloep verzekeren voor alleen voor schade aan een ander? Of neemt u liever het zekere voor het onzekere en verzekert ook liever voor schade aan uw eigen sloep? Kies voor een diefstalverzekering of brandverzekering, of voor een uitgebreide verzekering voor uw sloep. Bij Allewatersportverzekeringen.nl kunt u alle bootverzekeringen vergelijken. Van eenvoudige standaard bootverzekeringen tot uitgebreide dekkingen die naadloos aansluiten bij uw wensen. U kunt uw boot op verschillende manieren verzekeren:

 

  • – Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
  • – WA/Brand
  • – WA/Diefstal
  • – WA/Brand en diefstal
  • – WA/Casco
  • – WA/Casco +

Welke dekking past bij u?

Wij maken het gemakkelijk voor u. Snel, eenvoudig en onafhankelijk alle bootverzekeringen vergelijken Allewatersportverzekeringen.nl. Wij laten u de beste en goedkoopste bootverzekeringen zien. Wilt u online een sloepverzekering afsluiten? Met een paar klikken is het geregeld. Uw boot is goed verzekerd en u kunt zorgeloos genieten op het water.

Contact & klantenservice

Ook voor vragen over uw sloepverzerzekering kunt u bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.