Bereken uw korting


Toon besparing
Jachtverzekering afsluiten

Als trotse eigenaar van een jacht wilt u natuurlijk het beste voor uw vaartuig. Daar hoort een goede verzekering bij. Bij Allewatersportverzekeringen.nl kunt u eenvoudig uw jachtverzekering vergelijken. De kans is groot dat het goedkoper kan. Wij zetten de goedkoopste verzekeringen voor u op een rij. Online een jachtverzekering afsluiten is daarna zo gebeurd. Start met vergelijken en sluit de goedkoopste en beste verzekering voor uw jacht af.

 

zeiljachtverzekeringen

 

Of u nu in het bezit bent van een zeiljacht of een motorjacht, wij vinden de verzekering die het beste bij u en uw jacht past. Iedere jacht is anders en heeft een andere verzekering nodig. Wij kunnen ons voorstellen dat het moeilijk is om te kiezen. Daarom helpen wij u graag met het vinden van een bootverzekering voor uw jacht.

We vergelijken onafhankelijk alle bootverzekeringen met elkaar en laten u de resultaten zien die het beste bij uw wensen passen.

Wat is een jacht?

Een jacht is een luxe en comfortabel pleziervaartuig. Een jacht wordt gebruikt als personenvervoer of recreatievaartuig. Als u op zoek bent naar een motorjacht, zult u naast jachten ook kajuitboten tegenkomen. Hoewel deze pleziervaartuigen veel op elkaar kunnen lijken, zitten er wat verschillen tussen deze boten. De eigenaar van een jacht zal zijn vaartuig bijvoorbeeld niet zo snel een boot noemen. We zetten de belangrijkste verschillen voor u op een rij. Maar eerst beantwoorden we de volgende vraag: waarom heet een jacht, een jacht?

Waar komt de term jacht vandaan?

Een jacht stamt uit de 14e eeuw en is ontstaan in Nederland. Jachten, of jagers, werden ingezet om smokkelaars en zeerovers achterna te jagen.

Later werd het jacht ingezet in de oorlog op de Vlaamse kust. Na de Tachtigjarige oorlog vond de transformatie plaats tot een luxe pleziervaartuig en werd uitsluitend gebruikt door leden van het landsbestuur. Pas in de 20e eeuw werd het jacht toegankelijk voor burgers en kwamen er steeds meer boten op de markt.

Motorjacht

Een motorjacht is oorspronkelijk de naam voor een een groot en luxe pleziervaartuig. Het verschil zit hem in het volume, het comfort en de luxe. Motorjachten zijn bijzonder luxe en comfortabel ingericht. Een motorjacht is dus niet te vergelijken met een motorboot. Het luxe privéjacht kwam in opkomst in het begin van de 20e eeuw en was alleen voor de beter bedeelden mogelijk om aan te schaffen.

Kajuitboot

Een boot of schip met een verblijfsruimte is een kajuitboot. Een kajuitboot kan een motorboot of een zeilboot zijn. Het onderscheid zich van het motorjacht omdat het over het algemeen kleiner is en de kajuit minder luxe en comfortabel is dan een motorjacht.

Zeiljacht

Een zeiljacht heeft dezelfde luxe en comfort als een motorjacht. Een zeiljacht heeft in tegenstelling tot een motorjacht een of meerdere zeilen en kan daardoor door windkracht voortbewogen worden. Vaak heeft een zeiljacht naast zeilen, ook een motor.

Online verzekering afsluiten voor uw jacht

Of u nu een motorjacht, zeiljacht of kajuitsboot heeft, een jachtverzekering afsluiten is noodzakelijk. Bij Allewatersportverzekeringen.nl vindt u alle verzekeringen voor pleziervaartuigen op een rij. U kunt uw jacht op verschillende manieren verzekeren:

 

  • Alleen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
  • WA/Brand
  • WA/Diefstal
  • WA/Brand en diefstal
  • WA/Casco
  • WA/Casco +

 

Contact & klantenservice

Als u hulp nodig heeft bij het kiezen van een goedkope bootverzekering, neem dan gerust contact met ons op. Andere watersportverzekeringen vindt u hier: