Bereken uw korting


Toon besparing
Visbootverzekering afsluiten

U houdt van de stilte op het water, een lijntje uitgooien en geduldig wachten tot u beet heeft. Het ultieme leven. Rust. Een goedkope visbootverzekering afsluiten hoort bij uw hobby als visser. Zo hoeft u zich tijdens het vissen alleen maar zorgen te maken om water er zich onder water afspeelt.

U kunt nu eenvoudig visbootverzekeringen vergelijken bij Allewatersportverzekeringen.nl. Voor advies en informatie bent u bij ons aan het juiste adres. Wilt u direct een online visbootverzekering afsluiten? Geen probleem, wij maken het gemakkelijk voor u.

 

visbootverzekering-afsluiten-Aweve

Visboot

Het kiezen van een visboot is een vak apart. Gaat u vissen op zee, in de polders of een van de vele rivieren? Voor ieder wat wils, voor ieder een verzekering.

Een visboot is meestal gemakkelijk vervoerbaar. Bij de visboten zijn regelmatige op maat gemaakte trailers verkrijgbaar die u achter uw auto kunt hangen. Op deze manier kunt u uw visboot gebruiken wanneer en waar u wilt.

Voor optimaal gemak worden veel visboten voorzien van draaibare en verstelbare stoelen. Zo zit u hoog boven het water waardoor u een goed overzicht heeft. Door de draaibare stoel kunt u uw hengel eenvoudig volgen zonder op te hoeven staan en uit balans te raken.

In Nederland wordt veel gevist op open wateren. Specifieke visserssporten zoals roofvissers, karpersvissers of zeevissers worden beter beoefend bij het gebruik van een visboot. Een goede visboot wordt onder andere gekozen aan de hand van de buitenboordmotor.

Visboten op zee

Een visboot gemaakt voor de vissport op zee moet een zogenaamde zeewaardige boot zijn. Vaak uitgerust met een degelijke kajuit en boordradio en navigatie. De constructie van de visboot moet van degelijk materiaal gemaakt zijn dat niet aangetast wordt door het zoute zeewater.

Visboten voor het roofvissen

De meeste roofvissers gaan voor een platbodem boot of een V-vormboot. De platbodem is ideaal voor vissen in de polders. De polders zijn op verschillende plekken erg ondiep, dankzij de platte bodem van de boot vaart deze er met gemak doorheen.
De V-vormboten zorgen voor meer stabiliteit op het water, maar zijn meer geschikt voor de rivieren. Gooi uw hengel uit zonder uw gewicht te verliezen met een V-vormboot.

Karpervissers boten

Karpers kunnen vanaf de kant gevangen worden, maar deze sport wordt uitdagender vanaf een visboot. Voor karpervissen kan een rubberboot gebruikt worden. Meer populair voor karpervissers zijn de voerboten; hiermee kan het aas en voer uitgegooid worden op plekken waar andere boten moeilijk kunnen komen. Een voerboot geeft u als karpervisser meerdere mogelijkheden.

 

Online visbootverzekering afsluiten

Welke visboot u ook bezit, u kunt nu een goedkope visbootverzekering afsluiten, gewoon vanuit uw luie stoel. Wij kunnen alle visbootverzekeringen vergelijken en laten u de beste keuzes zien. U bepaalt welke dekking u nodig heeft. Bij Allewatersportverzekeringen.nl kunt u kiezen uit de volgende dekkingen voor uw visboot:

WA

WA + diefstal
WA + brand
WA + diefstal en brand

WA casco
WA casco +

 

Contact & klantenservice

Al voor een paar euro per maand heeft u een goedkope visbootverzekering. Twijfelt u over de dekking? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag met het kiezen van de juiste bootverzekering.