Speciale verzekeringen voor boten delen

Bootdelen wordt steeds populairder. Althans, dat hopen de bootdeelplatformen die de afgelopen jaren als paddestoelen uit de grond, of als zeewier in zomers water zijn ontstaan. Met klinkende namen als Barqo, Tubbber en GoBoat is een groot aantal van deze ‘peer 2 peer’ boatsharing websites van Nederlandse bodem. Hoe kan het ook anders.┬á

Het concept

Bootdelen is heel gemakkelijk. We kennen het al van huizen (Airbnb) en auto’s (ondermeer SnappCar) en ja, je boot aan een ander verhuren zonder tussenkomst van een chartermaatschappij kan natuurlijk ook. Je hebt┬áeen sloep in Amsterdam, en daar vaar je zo’n dertig gelukkige dagen per jaar mee, als het weer meezit en de beschikbare vrije dagen. De rest van het jaar ligt de sloep aan de ketting. Inderdaad, aan de ketting op een duurbetaalde ligplaats, met een verzekering waar ook diefstal (helaas) bij inbegrepen zit en natuurlijk is er nog het onderhoud. Van dekzeil tot de tweejaarlijkse check ‘op de kant’. Zo’n sloep is al met al een behoorlijke kostenpost. En door ‘m een paar keer per jaar te verhuren ben je al snel uit de kosten. Zo klinkt de rooskleurige kant van het verhaal.

 

boot-delen-verzekering-awv

Nog geen miljonairs

We zijn inmiddels een aantal jaar verder, en nog geen enkele oprichter van een bootdeelplatform is er miljonair van geworden. Wel is de verhuurmarkt flink wakker geschud. En de particulier zelf, wil die zijn boot verhuren? De sloepeigenaar, die doet graag mee, mits zijn liefde voor zijn scheepje niet te diep zit. Want daar zit ‘m vaak het probleem. Je boot afstaan voor een dag, of langer, dat gaat nog wel, maar de gedachte aan wat er allemaal mis kan gaan wanneer ‘een ander’ kapitein is op jouw schip. Dat blijkt veel booteigenaren te weerhouden ervoor te┬ákiezen zijn of haar boot┬áte verhuren aan┬áparticulieren.

De botendeel verzekering

Een goede oplossing om deze zorgen wat weg te kunnen nemen is zijn speciale botendeelverzekeringen. Barqo en Centraal Beheer Achmea zijn een samenwerking aangegaan om ervoor garant te staan dat de verhuurde boten ook daadwerkelijk goed verzekerd zijn, want dat is met een standaard bootpolis namelijk lang niet altijd het geval. Tubbber heeft met Pantaenius eenzelfde soort product op de markt gebracht. Wellicht dat dit je helpt om na te denken over het verhuren van je eigen boot.

Botendeel verzekering bij Allewatersportverzekeringen.nl

Natuurlijk kunt u ook via Allewatersportverzkeringen laten checken of u met uw huidige polis zorgeloos uw boot als particulier kunt verhuren via een botendeelplatform. Ook kunnen wij uw eigen botendeelverzekering op maat voor u samenstellen, zodat u altijd uw boot onbezorgd kunt verhuren en wat┬áextra’s verdienen, bijvoorbeeld voor nieuwe anti fouling, of een nieuwe zeilengarderobe.